Zomerfilms

ZOMERFILMS (LEUVEN)

Zomerfilms is de naam van een reeks filmvertoningen in open lucht, op wisselende locaties in de Leuvense binnenstad.

Zomerfilms ging van start in 2014 en maakt sindsdien deel uit van de “Het Groot Verlof“, een initiatief van de Stad Leuven dat moet zorgen voor een cultureel geprofileerd aanbod in de zomermaanden. De Zomerfilms, minimaal 8, maximaal 10 vertoningen- vinden plaats tussen half juli en half augustus.

In 2021 werd Zomerfilms Hasselt opgestart, i.s.m. Stad Hasselt; een reeks van 9 aansluitende filmvertoningen in Domein Kiewit. De werking van de Hasseltse Zomerfilms wordt gerund door Team Hasselt

Onontdekte films op ontontdekte plekken” is het uitgangspunt van “Zomerfilms”, een concept waarin “ontdekken” centraal staat. In de praktijk is programma bestaat uit een bonte mix films, met een duidelijke focus op nieuw, recent werk, originaliteit en frisheid. Geregeld wordt plaats gemaakt voor onuitgegeven films of avant-premières. Geregeld komen regisseurs film in- of uitleiden. De vertoningen vinden plaats op parken en pleinen in en rond Leuven, vaak openbare plekken, maar geregeld ook niet-publieke plaatsen die voor de gelegenheid worden opengesteld.

 

 

Coordinator

Frank Moens
(Check hele team hier)

Links

Zoeken