DOCVILLE

DOCVILLE is een breed geprofileerd genrefilmfestival voor documentaire cinema, met een sterke focus op auteurscinema en vorm/cinematografie. Het festival werd opgericht in 2005. DOCVILLE vindt jaarlijks plaats in maart.

DOCVILLE, al vele jaren het grootste documentaire filmfestival in het land,  vertoont jaarlijks om en bij 100 documentaire films -grotendeels premières- uit een 20-tal verschillende landen, geselecteerd uit de vele inzendingen uit de hele wereld en na een reeks internationale prospecties. Een festival bevat doorgaans 120 vertoningen in 7 zalen verspreid over de stad. DOCVILLE  heeft logistiek partnerships met 30cc (Waghuys/SB), Kunstencentrum STUK, M – Museum Leuven, Het Depot en Kinepolis.

DOCVILLE is sterk internationaal geprofileerd festival. De programmatie is grotendeels internationaal en het festival mag heel wat buitenlandse filmprofessionals verwelkomen. DOCVILLE is lid van het European Documentary Network.

Het festival zet sterk in op omkadering. Voorstellingen worden geregeld in- of uitgeleid door regisseurs. Andere keren zorgen specialisten ter zake voor een nabespreking. In de “DOCVILLE+ sessies” wordt dieper ingegaan op actuele thema’s. Naast vertoningen organiseert DOCVILLE jaarlijks een lange reeks activiteiten voor professionals (debatten, congressen, workshops, ..)

Het festival mag jaarlijks om en bij 10.000 bezoekers verwelkomen.

Belangrijkste partners van DOCVILLE zijn KU Leuven, Radio 1, SABAM, De Morgen, Canvas, Stad Leuven en de Vlaamse Gemeenschap.

Website: www.docville.be