Dalton Distribution

Dalton Distribution is een filmdistributiewerking, gespecialiseerd in documentaire films en kortfilms
en actief op het vlak van zaaldistributie, dvd/bluray releases, video on demand en televisie.

Dalton Distribution is gegroeid vanuit de  jaarwerking van het Kortfilmfestival Leuven en DOCVILLE, en verzelfstandigd tot volwaardige aparte afdeling in januari 2013.

De catalogus documentaires omvat in hoofdzaak documentaire auteurscinema, zowel (majoriteit of minoritair) Vlaamse/Belgische  producties als buitenlandse producties die furore maakten in het filmfestivalcircuit wereldwijd.

De catalogus Vlaamse kortfilms omvat zowat alle recente Vlaamse kortfilms met enige naam en faam. Aanvullend verdeelt Dalton ook kortfilmcompilatiefilms voor (kleine) kinderen. Jaarlijks worden ongeveer 15 documentaires en 15 kortfilms aan de catalogus toegevoegd. De totale catalogus bevat momenteel om en bij 80 kortfilms en 65 documentaire films.

Doelstelling van Dalton is kortfilm en documentaire een permanente aanwezigheid garanderen in alle reguliere distributiecircuits. Dalton zet in op het volledige release-traject. De activiteiten omvatten: verdeling van films in de zalen (bioscopen, filmhuizen, CC’s en filmclubs, festivals overal ten lande), verdeling via video-on-demand platformen (Telenet, Universciné, Belgacom, eigen Vimeo-platform), de uitgave en verdeling van dvd’s en blurays (Selected Shorts label, Dalton Docs-label) en verkoop aan televisie.

De verdeling van dvd’s gebeurt voor een gedeelte via distributeur Remain in Light, gedeeltelijk in eigen beheer. Daarnaast runt Dalton ook een eigen webshop, www.daltonshop.be Recent startte Dalton een eigen video on demand-platform op, www.dalton.be.

Dalton Distribution wordt structureel ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap.

Website:  www.daltondistribution.be