Fonk Producties

Fonk vzw producteert trailers, spotjes, opdrachtfilms (fictie/non-fictie) en historische documentaire films.

Al sinds de beginjaren van Fonk vzw worden geregeld eigen audiovisuele producties verzorgd. De eerste tv-spot die opgenomen werd met volledige cast & crew dateert van 1996. Ook nadien nog volgde jaarlijks opnames van spots en trailers in het kader van de promotie van de filmfestivals IKL en DOCVILLE en i.h.k.v. de werking van Dalton Distribution.

De laatste jaren worden in het kader van de dvd releases van Dalton Distribution geregeld “making of’s” of andere dvd -extra’s geproduceerd in eigen beheer, zoals onder meer de korte documentaire “The making of Oh Willy…” of een registratie van de “Mastertalk Louis Theroux” op DOCVILLE.

Geregeld worden audiovisuele producties in opdracht van derden gerealiseerd, zoals “De Laatste Getuige” (een productie in opdracht van de Stad Leuven i.h.k.v. de herdenking van WOI), de historische kortfilm “Utopia” (in opdracht van Kunst Leuven) of de documentaire “150 Jaar Schouwburg” (in opdracht van Erfgoedcel/30cc).

Belangrijk onderdeel van de werking van Fonk producties betreft de realisatie van historische documentaire films. Dit project heeft een uitgesproken lokale, stedelijke insteek en uitstraling: het gaat om films die aspecten van de geschiedenis van Leuven belichten. Iedere film heeft tegelijk een sterke boven-regionale relevantie. De afgelopen jaren werden 5 film gerealiseerd:  “De Brand van Leuven” (2014),  “Leuven Autovol & Autovrij” (2015), “De Leuvense Scène“(2016) en  “Leuven ’68” (2018) en “De Slag om Leuven” (2019). Deze laatste film groeide, met meer dan 7000 verkochte tickets, uit tot de beste bezochte film ooit in Cinema ZED.

Meer info
www.fonkproducties.be