Filmproductie

set_dls
Al sinds de beginjaren van Fonk vzw worden geregeld eigen audiovisuele producties verzorgd. De eerste tv-spot die opgenomen werd met volledige cast & crew dateert van 1996. Ook nadien nog volgde jaarlijks opnames van spots en trailers in het kader van de promotie van de filmfestivals IKL en DOCVILLE en i.h.k.v. de werking van Dalton Distribution.

De laatste jaren worden in het kader van de dvd releases van Dalton Distribution geregeld “making of’s” of andere dvd -extra’s geproduceerd in eigen beheer, zoals onder meer de korte documentaire “The making of Oh Willy…” of een registratie van de “Mastertalk Louis Theroux” op DOCVILLE.

Geregeld worden audiovisuele producties in opdracht van derden gerealiseerd, zoals “De Laatste Getuige” (een productie in opdracht van de Stad Leuven i.h.k.v. de herdenking van WOI), de historische kortfilm “Utopia” (in opdracht van Kunst Leuven) of de documentaire “150 Jaar Schouwburg” (in opdracht van Erfgoedcel/30cc).

In 2014 werd de filmproductiewerking uitgebreid met een nieuw project: de realisatie van historische documentaires. Dit project heeft een uitgesproken lokale, stedelijke insteek en uitstraling: het gaat om films die aspecten van de geschiedenis van Leuven belichten. Iedere film heeft tegelijk een sterke boven-regionale relevantie. Eerste film in de reeks was “De Brand van Leuven” (2014). Nadien volgde “Leuven Autovol & Autovrij” (2015). De derde film, “De Leuvense Scène“ging in première in september 2016. Momenteel wordt gewerkt aan de vierde film, “Leuven Vlaams”. De release is voorzien in januari 2018

Meer info
www.fonkproducties.be

Reageren is niet mogelijk